۱۳۹۰ اسفند ۶, شنبه

آفریقا، آتش زیر خاکستر


کارشناسان معتقدند در دهه آینده ممکن است تعداد گرسنگان قاره آفریقا به رقم 600 میلیون نفر برسد! روز پنجم سپتامبر سازمان ملل متحد هشدار داد در صورتی که کمک‌های لازم برای قحطی‌زدگان شاخ آفریقا تامین نشود، ۷۵۰ هزار نفر از گرسنگان سومالیایی در سال 2012 در معرض خطر مرگ قرار خواهند گرفت. اما این آمارها همه ی واقعیت در آفریقا نیست. گزارشهای دولتی روشن نمیسازد که علت این گرسنگی چیست؟ گزارش‌نهادهای غیر دولتی میگوید که یکی از اصلی ترین علت های کمبود غذا در آفریقا فروش یا اجاره دادن بهترین زمین‌های کشاورزی قابل کشت به موسسات خارجی است. تحقیقاتی در هفته‌نامه انگلیسی آبزرور نشان میدهد که تنها در طی چند سال گذشته نزدیک به پنجاه میلیون هکتار زمین در چند کشور آفریقایی توسط دولت‌‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی تحت معامله قرار گرفته است. تنها از یک مزرعه بزرگ در منطقه آواسای اتیوپی که تحت سلطه سرمایه داران خارجی است روزانه پنجاه تن میوه و سبزیجات به کشورهای خارجی صادر میشود. این در حالی است که اتیوپی یکی از گرسنه ترین کشورهای آفریقایی است. اختصاص دادن زمین ها در آفریقا برای تامین مواد غذایی کشورهای دیگر روز بروز بر گرسنگی این قاره می افزاید. اخبار قاره آفریقا با سانسور شدید رسانه ای روبروست. آفریقا همچنان غارت میشود در حالیکه مردم آن از گرسنگی می میرند. این دختر آفریقایی در مقوایی که به نشانه اعتراض در دست گرفته است نوشته : روزی میرسد که فقرا برای خوردن هیچ چیز جز خود سرمایه داران نخواهند داشت! از آن روز باید ترسید روزی که گرسنگان و ستمدیدگان بپا خیزند. انقلاب گرسنگان اما گاه غافلگیرانه از راه میرسد. 
عاطفه اقبال - 25 فوریه  2012


کامنت ها در فیسبوک


Reza Tayebi
چه روز مبارکی خواهد بود. البته من فکر می کنم که سیستم سرمایه داری خودش هم متوجه چنین موضوعی شده است ولی شیوه های افسار گسیخته مافیا های اقتصادی راه را برای برگشت بسته است.
خانم اقبال، فکر نمی کنم حرکتی از آفریقا بلند شود زیرا چپاول و غارت در آنجا ریشه تاریخی دارد و جزئی از زندگی انها شده است. در تاریخ آفریقا بجز یکی دو حرکت چیزی از آنجا بر نخاست. چیزی که اکنون آن زیر زیرها می جوشد، خشم مردم خود اروپا و آمریکاست که وحشت آینده بی ثبات و درهم ریخته دارند و آنها را به ستوه می آورد.
به امید روزی که خشم این محرومان آتش بر بارگاه سرمایه داری شود و بنیاد این انگل های اجتماعی را از ریشه بسوزاند.
شاد باشی
Atefeh Eghbal
بله همینطور است رضای عزیز، راه برای برگشت بسته شده است. ولی به هر حال مافیاهای اقتصادی اگر هم راهی باز باشد آنرا میبندند. مردم افریقا را همانطور که گفتید چنان چپاول کرده اند که از گرسنگی کسی نای بلند شدن و اعتراض کردن ندارد. همه را در گرسنگی و بیماری و مرگ و میر درگیر کرده اند. ولی چنین نبوده و چنین نیز نخواهد ماند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر