۱۳۹۱ اردیبهشت ۲۹, جمعه

چهره جدید فرانسه، با تقسیم مساوی زنان و مردان در پست وزارت


دیروز سه شنبه فرانسوآ اولاند بصورت رسمی رئیس جمهور فرانسه شد. او در اولین اقدام از دعوت افراد خانواده و فامیل خود به محل الیزه در مراسم تحویل ریاست جمهوری خودداری و این مراسم را نه یک مراسم خانوادگی بلکه سیاسی تلقی کرد. این اقدام  اولاند در تحلیل های خبری بلافاصله او را در نقطه مقابل رئیس جمهور قبلی سرکوزی قرار داد که در پنج سال پیش با خانواده و آشنایان و نزدیکانش به کاخ الیزه آمده بود. در این مراسم حتی از پسر اولاند که در تمام مدت کمپین پا به پای او برای این پیروزی تلاش کرده بود خبری نبود.
jean-marc-ayraultjean-marc-ayraultاولاند دیروز بلافاصله بعد از قرار گرفتن در موضع ریاست جمهوری ژان مارک ارو را به نخست وزیری برگزید و او را به تشکیل دولت فرا خواند. ژان مارک ارو که تا بحال در پست وزارت کار نکرده، تجربه طولانی مدت شهردار شهر بزرگ نانت را دارد.  امروز صبح دولت ژان مارک ارو با 34 وزیر و نماینده وزیر اعلام موجودیت کرد. خصوصیت ویژه این دولت در این است که وزرا و نمایندگان وزرا بصورت مساوی به  17 زن و 17 مرد تقسیم شده اند. 9 وزیر زن و 9 وزیر مرد. همچنین  8 نماینده وزیر زن و 8 نماینده وزیر مرد. این اقدام بصورت سمبلیک گامی جدی در جهت تساوی حقوق زنان و مردان محسوب میشود.

لوران فابیوس 65 ساله به مثابه نفر شماره دو این دولت،  وزیر امور خارجه میشود . او در 37 سالگی نخست وزیر میتران بود. اسکاندال وارد کردن "خون های آلوده به میکروب ایدز"  یکی از بزرگترین اسکاندال های فرانسه در رابطه با لوران فابیوس بوده است.

Najat Vallaud-Belkacem - ministre des Droits des femmes et porte-parole du gouvernementNajat Vallaud-Belkacem - ministre des Droits des femmes et porte-parole du gouvernement  یکی از نقاط قوت این دولت ورود نیروی جوان در سطح وزرای آن است. همچنین تعداد قابل توجهی از خارجی ها با ملیت فرانسوی در این دولت به چشم میخورند. یک دختر جوان  – 33 ساله – با اصلیت مراکشی به وزارت حقوق زنان و همچنین سخنگوی دولت انتخاب شده است. او که " ناجات " نام دارد جوانترین وزیر در این دولت می باشد. ناجات در انتخابات ریاست جمهوری بعنوان سخنگوی کمپین انتخاباتی اولاند فعالیت میکرد. او همچنین در کمپین انتخاباتی سال 2007 سخنگوی کمپین سگولن رویال بود.  یک گوآدلوپین وزیر امور کشورهای زیر نفوذ فرانسه مثل گوآدلوپ، مارتینیک و... می باشد.  یک زن با اصلیت آمریکای جنوبی، وزیر دادگستری –  یک زن الجزایری 55 ساله،  یک زن 38 ساله کره ای و یک زن گوآدلوپی از نمایندگان وزرا در دولت میباشند. Victorin Lurel, ministre des Outre-mers 



Victorin Lurel, ministre des Outre-mersبه نظر میرسد که تغییری که سوژه اصلی انتخاباتی فرانسوآ اولاند بود از همان روز اول در دست اجرا میباشد. اولاند  بلافاصله بعد از قرار گرفتن در مقام ریاست جمهوری اعلام کرد، بعنوان اولین اقدام مردمی، سی در صد از حقوق  خودش در مقام ریاست جمهوری و وزیران دولت را کم خواهد کرد. به این ترتیب حقوق رئیس جمهور از 19 هزار و 331 اورو به  13 هزار و 552 اورو تقلیل پیدا خواهد کرد. در سال 2007 زمانی که نیکلا سرکوزی به ریاست جمهوری رسید. افزودن 170 درصدی حقوق رئیس جمهور باعث اسکاندال شد. حقوق رئیس جمهور در زمان سرکوزی بیکباره از 7000 اورو به 19 هزار و 331 اورو ارتقا پیدا کرده بود.

در یک اقدام سمبلیک دیگر محدودیت هایی برای ماکزیمم حقوق مسئولین  ادارات دولتی مشخص خواهد شد. به این شکل که مسئولین این ادارات نخواهند توانست بیش از بیست برابر پائین تر حقوق در اداراتشان برای خود حقوق تعیین کنند. یعنی حدودا بالاترین حقوق بالاترین سطوح در این ادارات بیست و یک هزار اورو خواهد بود.

دومین قانونی که در دست تغییر است، قانون بازنشستگی میباشد که اولاند قول داده بود آنرا در شصت سالگی عملی کند. . یکی از پروژه های اصلی  آموزش و پرورش و جوانان خواهد بود که یکی از موضوعات اصلی کمپین فرانسوآ اولاند برای ریاست جمهوری بود.

 از کارهای دو فوریتی که اولاند انجام خواهد داد. بلوکه کردن قیمت بنزین به مدت سه ماه است. قیمت بنزین در ریاست جمهوری سرکوزی به شدت در حال افزایش بود.  در یک سئانس، مناظره سرکوزی اولاند، وقتی سرکوزی از طرف اولاند در رابطه با بالا رفتن بی رویه بنزین مورد سئوال قرار گرفت، گفت : کسانی که قدرت مالی ندارند از ماشین استفاده نکنند!!

در زمینه سیاست خارجی بویژه در رابطه با ایران، رفتن میشل روکار یکروز قبل از اینکه اولاند بصورت رسمی رئیس جمهوری را تحویل بگیرد باعث زمزمه ها و بدبینی هایی در جامعه ی ایرانیان شده است. با اینکه اولاند اعلام کرد که این مسافرت هیچ ربطی به او نداشته و روکار حامل پیام او به جمهوری اسلامی نبوده است، با اینحال مسافرت غیر رسمی میشل روکار، سیاست خارجی اولاند در رابطه با رژیم ایران را در هاله ای از ابهام و سئوال فرو برده است.

یکی دیگر از اصلی ترین رفرمها که از دغدغه های اصلی ثروتمندان فرانسه در انتخاب سوسیالیست ها می باشد. رفرم مالیاتی است که تفاوت های کیفی با سیاستهای سرکوزی دارد. روزنه های در رفتن مالیاتی برای ثروتمندان مسدود شده. مالیات بر درآمد بانکداران و شرکت های نفتی در پروژه میباشد، قانون " کار بیشتر درآمد بیشتر" تصویب شده توسط سرکوزی، حذف خواهد شد. و بسیاری قوانین دیگر در جهت تقسیم عادلانه ثروت ها تغییر خواهد کرد.

البته باید برای تصویب نهایی قوانین منتظر انتخابات مجلس در ماه ژوئن بود تا دید اکثریت از چه حزبی تشکیل خواهد شد. این مسئله برای تصویب قوانین یا سنگ اندازی در سر آنها بسیار تعیین کننده خواهد بود.

اما تا همین جا، دیدن چهره های جوان و ترکیب ملیت های مختلف در دولت جدید تحت ریاست جمهوری فرانسوا اولاند. همچنین پروژه هایی که برای بهبود وضعیت اجتماعی در چشم انداز است. چهره ای زنده و شاداب به فرانسه بخشیده است. موج امیدی در همه ی اخبارها، مصاحبه ها و گفتگوهای مردم بچشم میخورد. این چهره ی جدید فرانسه است. آیا این سیاست ادامه خواهد داشت؟ پنج سال آینده در پیش روی سوسیالیستها صحنه آزمایشی برای پیشبرد عملی ایده هایشان میباشد. شرایطی که با توجه به بحران اقتصادی جهانی، گذر از آن ساده نخواهد بود.  

عاطفه اقبال - 17 می 2012



کامنت ها در فیسبوک
Commentaires
Parviz Atefi
به امید پیروزی مردم ایران و رهایی وطن از دست آلوده ی دستار بندان خون آشام حاکم . و رسیدن همه ی ملت به حق مسلم شان . بویژه زنان همیشه در بند تبعیض میهن اسیر مان . به رهبری . حد اقل . در حد مردان ...
Voir la traduction
Mehrdad Rashidi
دوست گرامی،سرکار خانم اقبال،با درود و سپاس از زحمتی که برای تنظیم این یادداشت و آگاهی رسانی کشیده اید،باید گفت:همه ی اینها درست،برای ما ایرانیان مخالف رژیم تبهکار اسلامی اما نکته ی مهم و محوری در پیوند با رییس جمهور و دولت جدید فرانسه رویکرد آنان در برابر رژیم خونریز جمهوری اسلامی ست.نقدا می توان گفت که اعزام شرم آور نخست وزیر پیشین و سوسیالیست فرانسه به جمهوری اسلامی با هدف آشکار لاس زدن با ولی وقیح و شرکا کمترین چنگی بدل نزده و سیمایی نیکو و قابل اعتماد از رییس جمهور جدید فرانسه به نمایش نمی گذارد
Voir la traduction
Esmailvafa Yaghmahie
بسیار یاداشت جالب و خوندنیی می باشد موفق باشید. اسماعیل وفا یغمایی
Voir la traduction
Shiva Nourowz ba sepas....................
پروین دادخواه
مرسی یاداشت خوب وکاملی بود منکه خیلی استفاده کردم
Voir la traduction
Atefeh Eghbal
متشکرم دوستان از توجه تان به مطلب
Voir la traduction
Mahvash Alasvandi
سپاس ودرود عاطفه جان بخاطر زحمتی که کشیدی   
Voir la traduction
Atefeh Eghbal
متشکرم از شما خانم علاسوندی عزیز
Voir la traduction

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر