هفته گذشته - یکشنبه 4 دسامبر - بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی- دوما- ، حزب حاکم روسیه به رهبری پوتین با اکثریت پائینی پیروز شد. و دوباره اکثریت کرسی های پارلمانی را بخود اختصاص داد. بسیاری در روسیه معتقدند که پوتین در این انتخابات به تقلب دست زده است و برای همین به برگزاری مجدد انتخابات فرا میخوانند. از زمان اعلام نتیجه انتخابات تا به امروز تظاهرات اعتراضی متعددی در روسیه صورت گرفته است. تعداد زیادی در تظاهرات های اولیه برای مخالفت با پوتین دستگیر شدند. ولی با اینحال مقامات روسیه برای شنبه ده دسامبر مجوز تظاهرات سی هزار نفره را صادر کردند. یه گفته خبرگزاریها تظاهرات پنجاه هزار نفره شنبه، بزرگترین تظاهرات سیاسی در یک دهه اخیر روسیه بوده است. یکی از شعارهای اصلی تظاهرکنندگان این بود: " پوتین باید برود ". کاسیانف نخست وزیر سابق روسیه در این تظاهرات شرکت کرد و گفت : مردم از اینکه مثل گاو با آنها رفتار شوند ناراحت هستند.
در این رابطه مردم برای بیان اعتراض خود بصورت گسترده از شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و تویتر استفاده میکنند. گروه های اعتراضی شکل گرفته در شبکه های اجتماعی نمای اعتراضشان را رنگ سفید قرار داده و همه را به استفاده از روبان سفید به نشانه اعتراض دعوت میکنند. ماشین ها و وسایل نقلیه و حتی کیف و لباس مردم در روسیه به صورت فزاینده ای به روبان سفید تزئین یافته است. اینترنت در این اعتراض ها نقشی جدی بازی میکند.
رئیس جمهور روسیه مدودیف نیز در شبکه های اجتماعی حضور فعالی دارد و اینرا افتخاری برای خود میداند.دیمتری مدودیف 83 مرکز اینترنتی در کشور دایر کرده است تا مردم بتوانند پس از ورود به آن جا از طریق اینترنت با او بصورت مستقیم ارتباط برقرار کنند. او اولین رئیس جمهور در روسیه است که به چنین کاری دست می زند. مدودیف در مسکو در اطاقی مجهز به ویدئو کنفرانس به سئوالات مردم بصورت مستقیم پاسخ میدهد. او قول داده که حداقل دو بار در سال این ویدئو کنفرانس را با مردم عادی برگزار کند.
مدودیف دیروز یکشنبه بعد از تظاهرات بزرگ اعتراضی مردم روسیه در صفحه فیس بوک خود نوشت :
ضمن احترام به اصل آزادی بیان در قانون اساسی کشورش، موافق استفاده از هر امکانی برای بیان نظرات مردم هست. اما این بیان نظرات باید در چارچوب قانون باشد. او همچنین نوشت که با اینکه با هیچ کدام از نظرات و بیانیه های تظاهر کنندگان موافق نیست ولی به شکایات انتخاباتی رسیدگی خواهد کرد.
.ولی هنوز ساعاتی از این نوشته نگذشته بود که کاربران روسی فیس بوک بحث و جدل را زیر این نوشته با کامنت گذاری آغاز کردند. تعدادی به مسخره کردن رئیس جمهور و نوشته اش پرداختند و با اینکه تعداد محدودی هم از او حمایت کردند ولی بنا به گزارش آسوشتید پرس هزار کامنت اول اعتراضی بوده است. معترضان در کامنت های خود خطاب به رئیس جمهور نوشته اند که منظور او از اینکه با بیانه ها و شعارهای تظاهرکنندگان موافق نیست، چیست؟ چون آنها فقط درخواست انتخاباتی آزاد را کرده اند. آیا رئیس جمهور با انتخابات آزاد و سالم مخالف هستند!؟ بعضی کامنت ها رئیس جمهور را دروغ گو خطاب میکند و بعضی به او فحش و ناسزا داده اند....
حضور رئیس جمهور یک مملکت در شبکه های اجتماعی و پاسخ گو بودن مستقیم به مردمش حتی اگر مورد تمسخر و دشنام و ... قرار بگیرد. از ارزش گذاری خاصی برخوردار میباشد. من اینکار را خارج از قضاوت در مورد ایدئولوژی ها و سیاست ها و ... شجاعانه می نامم. اینکه یک رهبر یا رئیس جمهور جرات کند و خود را در معرض نقد مردم قرار دهد، اینکار در توان هر کسی نیست. به نظر من کسی میتواند این کار را انجام دهد که خود را "قدرت مطلق" و "عاری از اشتباه" نداند. کما اینکه به گزارش خبرگزاری ها ولادیمیر پوتین علاقه ای به شرکت در شبکه های اجتماعی از خود نشان نمیدهد. علت آن نیز بر همه باید عیان باشد. خیلی های دیگر نیز نه تنها چنین علاقه ای را ندارند بلکه شبکه های اجتماعی را در آگاهی رسانی، دشمن و به ضرر خود تلقی میکنند. چون خبر رسانی به یمن همین شبکه های مردمی دیگر انحصاری نیست. درست به این دلیل که شبکه های اجتماعی امکان بیان آزاد را فراهم کرده اند، دیکتاتورها از بزرگترین دشمنان آن میباشند.
عاطفه اقبال - 12 دسامبر 2011
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر